Kutija koju je prije nekoliko hiljada godina Zeus dao Prometeju, kao kaznu zbog toga što je bogovima ukrao vatru i poklonio je ljudima, odlučila je promijeniti naziv u Bosna i Hercegovina.

“Nema smisla da ja ne budem u korak s vremenom. Svi prate trendove pa sam se na taj potez odlučila i ja. Kada su me imenovali to je bilo davno, i sinonim Pandora apsolutno nema više nikakvog marketinškog smisla. Dugo sam razmišljala u šta da se preimenujem i moram vam priznati da je posljednjih 200 godina konkurencija bila jaka, međutim u zadnjih 25 godina, naziv Bosna i Hercegovina je definitivno van svake konkurencije”, ekskluzivno je izjavila Pandora za naš portal.

Kao što je rekla, naziva je bilo mnogo pa na se zanimalo ko je to sve bio u užem krugu.

“Pa krenimo samo unazad nekoliko stotina godina pa na ovamo. Prvenstveno je tu Bliski istok, koji zaista stoljećima zapada u različite krize međunacionalne mržnje. Zatim centralna Azija, gdje kad nakon nekoliko decenija ili stoljeća bukne sukob na par sedmica, milioni plate glavom. I svakako ne smijem zaboraviti Afriku, gdje još uvijek u nekim krajevima vladaju plemenski zakoni i paradržave. Međutim, gledajući Centralni Dnevnik Senada Hadžifejzovića, jednostavno sam odlučila to je to. Ipak je to trusno tlo koje hiljadama godina jedva čeka da bukne i ode u međunacionalni konflikt. Nije džaba jedan od najvećih ratova počeo tamo”, dodala je Pandora.

Tročlano predsjedništvo naše zemlje, pohvalilo je ovaj gest prijateljstva i solidarnosti gospođe Pandore, te naglasilo kako su poznate ličnosti najbolji ambasadori ovih prostora za promociju svih turističkih i privrednih potencijala zemlje.