Na području opštine Drvar RS otvoren je prvi privatni fakultet za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa. Njen osnivač, Miloš Zvonimir-Bošnjak, ima viziju da od ove visokoškolske ustanove napravi pravi stipendijski raj. Prenosimo njegov govor u cjelosti

“Najbolji sinovi i najbolje kćeri domovine, patriote, budući diplomate, kor crkveni, učenjaci i znanstvenici ponovo će učiti. Ovoga puta više senzibilnu priču o tome što su to privilegovani u društvu dužni uraditi u korist, naše, vitalne nacionalne domovine. Kako joj se treba odužiti, i kako je treba braniti, kao i sve naše vitalne nacionalne interese. Ponudi(t)(_)ćemo najbolji politički korektni program nacionalnih jezika, vitalnih istorija, teologija, ekonomija i prava. Otvoreni smo i za pregovore sa rodnom korektnošću, antifašizmom, međunarodnom zajednicom.

Val koji donosi breme digitalnih generacija usmjerio je cijeli svijet u pravcu kojim nije trebalo poći: negiranja demokratije, enitetskih glasanja, policije, pravosuđa, i obrazovanja. A jedna od prvih – ako ne i prva! – koja je stradala je kultura. Izgubili smo vitalni interes za veličinama koje su nam ostale, pa smo morali da ih tražimo sami. Da društvo uvedemo u postmodernu. Na tom tragu smo odlučili i stipendirati i iškolovati ono najbolje što mamo, a što još uvijek nije otišlo. To su svakako naši najbolji kulturnjaci – režiseri spotova i video montažeri, didžejevi (retro: disk džokeji), lingvisti projektnog jezika. Naša vizija je da stvaramo nove načine i obrazovanja i da se obrazovanjem najviše borimo za naše vitalne nacionalne interese”, rekao je Miloš Zvonimir Bošnjak.

Do kraja septembra sve prostorije za rad biće uslovne, a u vitalni obrazovni program je u završnim fazama pripreme.