Popularni talijanski lanac kafića Klimatizirano, koji ima 15000 objekata u BiH otvara novu poslovnicu u Sarajevu. Poznat po generičkom interijeru, najobičnijim stolicama od 34 KM iz FISA i okruglim stolovima sa rupom u sredini za suncobran, već dugo godina omiljeno je okupljalište srednjoškolaca u gradovima širom BiH. Upravo zbog toga pojavila se potreba za otvaranjem još jednog Klimatizirano kafića, odnosno kafića široke upotrebe sa Klimatizirano licencom.

Kafić će se nalaziti na Čengić Vili i vjerovatno će se zvati Korzo, Studio, ili nekim drugim generičkim imenom. Moći ćete ga prepoznati po Klimatizirano licenci naljepljenoj na vratima kafića. Iz menadžmenta najavljuju da će cijene biti pristupačne svakom džepu i novčaniku, osoblje bezdušno i ni na koji način autentično, muzika neodređena i mlaka u rangu Željka Joksimovića i Marije Šerifović uz pokoji svjetski klasik i evergreen, a ponuda pića varirat će od mjeseca do mjeseca i ponuda u lokalnim veleprodajama pića.

Svakog nekog u mjesecu ili svaka tri ili dva mjeseca ili možda jednom u pola godine bit će organizirana i svirka lokalnog dua uz melodične zvuke Korgove klavijature i najosnovnije gitarske akordske progresije.