Zenica- u novootvorenom Super Mega Konzum Centru, koji se proteže na 2000 metara kvadratnih, upriličena je cjelovikendna svečana kupovina pri kojoj nije bilo nikakvih posebnih sniženja ili beneficija, osim balona za djecu na izlazu.

Velika posjećenost ovog centra, koji je reklamiran kao “A sada, nešto sasvim drugačije- Super Mega Konzum”, nije rezultirala u posebnim društvenim promjenama ili poboljšanju stanja života ijedne kategorije društva. Međutim, kupci, koji su većinski svi imali svoj obližnji Konzum, ali su se uputili čak do iznad Smetova što autobusom, što autom, da bi dobili novo Konzum iskustvo, nisu bili nezadovoljni.

“Pa sve je isto, samo je novo pa smo zato došli da obiđemo” – rekao nam je srednjovječni otac dvije djevojčice. “Nismo znali da je sve isto, očekivali smo besplatne stvari i cjelodnevnu zabavu”, napomenula je majka dvije djevojčice.

“Naša ponuda je okej. U ovom Konzumu samo ima više stvari. Ako ste tipa u vašem Konzumu imali 5 istih čokolada na polici, u ovom ih ima 15, i zato smo reklamirali ovaj Konzum kako već jesmo. Vole ljudi u Bosni da se vidi da ima.”- rečeno nam je iz direkcije.