Tuning klub iz Sarajeva domaćin je već tradicionalnog sportskog događaja na okolnim olimpijskim ljepoticama – Nalijetanje na rupe 2017. Peto izdanje ovog takmičenja počinje 8. marta ove godine, a vozači se takmiče u sljedećim kategorijama:

Najbolje nalijetanje na jednu rupu
Najbolje nalijetanje na rupe slalom
Najbolje slučajno nalijetanje na rupu nizbrdo
Potresno nalijetanje na rupu
Gradsko nalijetanje na rupu
Planinsko nalijetanje na rupu

Na takmičenje se mogu prijaviti svi vozači i vozačice do 60 godina starosti. Nagrada je besplatna mjesečna karta za Gras autobuse te ekskluzivna vožnja autoputem na prvi dan njegovog otvorenja. Sudije, predstavnici svakog od sponzora, ocjenjivat će vozače u kategorijama sa ocjenama od 1 do 10. Nalijetanje na rupu je bolje što se više štete nanese autu i vozaču u jednom pokušaju. Prošlogodišnji pobjednici, Anton Beton i Selma Rupa, kratko su prokomentarisali takmičenje.

“Ovo takmičenje mi je otvorilo sve četvere oči. To je bila eksluzivna prilika da dokrajčim svoj Polo, što sam i učinio prešavši preko rupe na ulazu za Velešiće. Inače, vožnja slaloma po Velešićima mi je bila najzanimljivija kategorija i svima bi preporučio da se takmiče”- rekao je Beton.

Selma Rupa, mlađahna studentica stomatologije, rekla je da bi se ponovno takmičila da joj je auto još u životu. Ona je BMW džip svoga babe uništila pobjedivši u kategoriji Potresno nalijetanje na rupu 2016.

Svi prihodi od takmičenja idu u kupovinu bespotrebnih jeftinih poklona ženama za osmi mart.

Sponzori takmičenja su JP Autoceste BIH, KJKP Rad, Gras i Kanton Sarajevo.