Video uzrujane djevojke koja viče na momka, dok on pokušava da pobjegne na jednoj od glavnih sarajevskih ulica postao je viralan i za svega nekoliko sati od objave prijeti da nadmaši gledanost snimka “Ostavio me dečko”.

Naime, kamere televizije Hayat, boraveći s interventnom patrolom P.U.Centar, zabilježile su sljedeću situaciju. Prolazeći jednom od sarajevskih ulica u subotu oko 23 sata, policija je naišla na djevojku koja vrišti na ulici vidno uznemirena. Kada ju je policija pitala šta se desilo, rekla im je da idu za muškarcem koji se nalazio stotinjak metara dalje. Interventna patrola sustigla je muškarca, te ga ispitala o pojedinostima slučaja uplakane djevojke i nakon što je on odbio da bude u vezi sa histeričnom osobom, policija nije imala drugi izbor nego da mladića privede i u privatnosti pritvora, koristeći nekonvencionalne metode, dozove pameti.

Kako nam iz MUPa KS otkrivaju, cijeli ovaj snimak je dio promotivne kampanje namijenjene mladim djevojkama koje imaju ljubavne probleme i probleme zbog kojih njihovi ljubavni interesi (dakle bivši, sadašnji ili budući momci) ne žele da budu niti u kontaktu niti u vezi sa njima.

Kampanja neslužbenog naziva “Nema da on neće” počinje u maju i ima za cilj da pomogne mladim ženama sarajevskog Kantona da budu sretne u ljubavi.

“Budući da je sigurnosna situacija zadovoljavajuća, možemo se baviti ovakvim temama” navode iz MUPa.