Nakon što su prošle sedmice uposlenici GRAS-a najavili da će sva vozila od Nove godine imati besplatan WiFi, iz ovog preduzeća najavljuju da to nije sve što se može očekivati u narednih nekoliko mjeseci.

Naime, kako Šatro info ekskluzivno saznaje, GRAS svim turistima od januara nudi novu, divlju vožnju minibusevima bez kočnica po brdima i dolinama Sarajeva. Naravno, za građane i građanke glavnog grada Bosne i Hercegovine ovo nije nova vožnja, jer se već godinama koriste istim minibusevima smrti i kako navode u izjavama za naš portal više nisu fascinirani njima.

“Da, da, mi smo to uspjeli, sve smo vam omogućili. Zimska turistička sezona će biti tako bombastična da neće biti potrebe da ljudi uopće idu na planine iz Sarajeva, već samo da se voze minibusevima u krug i da uživaju u adrenalinskim dopinzima. Naše cijene će zaista da budu simbolične, kao i do sada, pa tako ukoliko imate bh. papire plaćate cijene kao i do sada, a ukoliko ste stranac plaćate 20 KM u jednom smjeru, a povratna karta će vas koštati 45 KM. Mislimo da je to fer cijena za zabavu od 20 minuta koju nudimo, a koja uključuje držanje za prljave šipke, loše kočnice, loše puteve, klizišta, loše vremenske uslove povremeno, te čak i duga čekanja na minibus koji doći neće. Nama Centrotrans ništa ne može, nemaju oni naš stil niti našu sposobnost razvoja proizvoda” – izjavio je za naš portal PR GRAS-a Emir Pronevjera.

Svečano otvorenje atrakcije “Vozite se minibusom bez kočnica za male pare” planirano je u januaru gdje će svi bivši i sadašnji direktori GRAS-a kao i zamjenici imati priliku da se dobro zabave i naprave dobar dernek uz pjesme Semira Cerića Koketa na Ilidži.