Banjalučki fudbalski klub Borac je izborio svoj prelazak u Premier ligu Bosne i Hercegovine. Iz uprave kluba su za ovu priliku pripremili iznenađenje u vidu pravljenja nove maskote kluba.

Naime, uprava kluba je napravila novu maskotu koja će zabavljati većinom najmlađe gledaoce, ali i sve one koji se osjećaju tako. Novitet u ovom je bilo to što su na društvenim mrežama, ali i preko drugih medija pozvali navijače da dadnu ime maskoti.

Ekskluzivno saznajemo da su navijači već odlučili ime maskote, a ono će biti Dušanka Majkić.

“Mi smo vijećali dosta kako ćemo je nazvati i sve vrijeme je fotografija stajala na video zidu, na našem konziliju navijača. Kako smo više gledali u fotografiju, tako je sve više ličila na našu poslanicu u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Dušanku Majkić. Tako smo došli na ideju, zašto ne dati ime maskoti po našoj poslanici”, rekao je Miloš Baklja iz udruženja navijača FK Borac, Lešinari.

Kako saznajemo, poslanica Majkić se neće pojaviti na premijernom predstavljanju maskote, ali će poslati pismo zahvalnice na ovoj velikoj časti.

“Meni je drago da je klub koji je vitalni nacionalni interes Srba učinio meni ovu veliku čast. Iako bih ja voljela da se ta čast predala našem dragom Predsjedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku, ali eto ovaj put sam izabrana ja. Drago mi je i navijat ću za Borac i iz Federalnog Sarajeva u kojem se borim svim silama da održim Srpsku u životu”, rekla je Majkić.