Klinički centar Univerziteta u Sarajevu pokreće nagradnu igru kako bi pokazao da im je stalo do njihovih pacijenata, ali i kako bi vratili nekadašnji imidž centra. Zbog sve više žalbi građana kako bolnica ne nudi adekvatno liječenje, zbog dugova i nemogućnosti opskrbe bolnice osnovnim materijalima, Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a odlučila se za drugačiji pristup pacijentima.

”Svi oni koji do kraja Februara potraže usluge KCUS-a na poklon dobijaju pet kupona za besplatne zagrljaje u našoj bolnici koje mogu uložiti kada god žele u toku 2017. godine. Želimo pokazati svojim pacijentima da smo tu za njih i mislimo da je ovo pravi način. Na raspolaganju će biti svi uposlenici bolnice, doktori i doktorice, medicinsko i tehničko osoblje, kao i portiri, vozači i svi ostali uposlenici Centra.” stoji u saopštenju za medije.

Kako smo saznali od direktorice, ovim potezom KCUS želi uticati na mentalno i psihičko zdravlje pacijenata, te samim time i na njihovo tjelesno zdravlje. ”Ako su pacijenti sretni i osjećaju se sigurno, infuzija im nije ni potrebna. Ako dobiju zagrljaj i utjehu, bol nestaje. Ako im pokažete da su dobrodošli, te da su prihvaćeni ovdje, obje strane mogu maksimalno profitirati. Nama će to značiti ogromne ušetede, a pacijentima zadovoljstvo i osjećaj da radimo u njihovoj službi.” kaže Sebija Izetbegović i dodaje: ”Već smo pokrili 63 miliona duga kojeg je bolnica imala, ovim ćemo do kraja godine izaći iz dugova i biti u plusu, a možda čak napravimo i novi breakthrough u medicini.”

Svoje kupone možete preuzeti na portirnici KCUS-a, a možete ih i kupiti na trafikama po simboličnoj cijeni ako ste zainteresirani i sav novac ide na dodatni razvoj Centra.