Vijest da se jučer na klix.ba news portalu pojavila vijest na kojoj nije postojao niti jedan negativan komentar je do temelja potresla stubove bh. novinarstva. Na ovu vijesti nije ostavljen komentar u kom neko iza internet nadimka blati, kleveće, ogovra ili vrijeđa druge i drugačije.

Nekadašnji Sarajevo-x.com, a sada poznatiji kao Klix.ba, u novom ruhu i sa novim tekstovima predstavlja najčitaniji portal u Bosni i Hercegovini. Na Klixu je moguće pronaći sve vijesti o svemu bilo da vas zanima moda, ljepota, politika, gole ljepotice, forumi, film, muzika, križaljka ili biznis. U jako kratkom periodu postojanja, Klix je uspio da pridobije veliki broj vjernih čitatelja i fanova koji svoj dan redovno započinju kafom, cigaretom i pregledanjem najnovijih vijesti iz zemlje i svijeta na Klixu.

Klix je također, nerijetko, sredstvo putem kog narodi i narodnosti unutar BiH imaju mogućnost da komentarišu sva aktuelna i neaktuelna dešavanja, te je alat putem kog se glas običnog građanina može čuti.

Uredništvo Klixa je odmah zakazalo vanrednu press konferenciju na kojoj su javnosti saopćili ovu vijest i objasnili su da će pokušati svim silama da odgonetnu kako je došlo do ovakvog previda,  te su svoje čitatelje zamolili da ne zanemaruju svoje obaveze komentarisanja vijesti u tonu u kom su to radili i do sada.

Jedan od redovnih posjetilaca Klixa Hamo Prvi Komentar za naš portal je izjavio: “Ovo je protiv prirode, vajda se zna, na Klix ideš da ispucaš frustracije, pohejtaš Srbe, jebeš Bakiru familiju i žališ se kako nema posla i kako su svi strani plaćenici. Ne znam kako nam je ovaj tekst promakao, ali obećavam vam da se to više nikad neće desiti.”