Sandro (24) je prošli vikend išao u shopping sa svojom dugogodišnjom djevojkom, Nusretom, jer ga je mama nagovorila da kupi novu košulju i džemper.

Tom prilikom, obišli su niz prodavnica poznatih brendova: Zara, Pull and Bear, Terranova, Bershka, Bennetton, Massimo Dutti, Springfield, Legend, Cortefield i slične. Potraga za košuljom i džemperom okončala je tako što je djevojka dobila temperaturu i glavobolju, a frizura joj se pokvarila, dok je momka uhvatila nervoza što uopšte to treba da radi i što nigdje nema ništa u čemu bi se on osjećao dobro.

U retrospektivi, sve je počelo lijepo. Našli su se i nakon popijene kafe odlučili da se upute u Zaru, gdje je bilo sniženje, i shodno tome, puno muškaraca sa puno žena koji su jedni drugima u različitim putanjama komentarisali izgled i kroj obješenih modernih komada. Prodavačice su trčale sa kase u kabinu i nazad, a muškarci pokušavali da nađu savršen spoj cijene, kroja, materijala, boje, veličine i uzorka.

“Ovo samo pederi mogu nositi”, “pederluk”, “ovo je baš pedersko”; “je li ovo muško ili žensko”, “pa nije to muško to je žensko”, “ne mogu da vjerujem da nije ovo žensko”, “ženska obuća je ovdje samo”; “malo mi je previše žensko to”; “ma malo je to meni, za talijane”, su neke od uzrečica koje su se mogle čuti tokom posjeta ovim prodavnicama. Nakon pete prodavnice namijenjene isključivo muškarcima u koje je njen partner ušao i prokomentarisao kako je sve unutra žensko, djevojka je izašla, sjela nasred shopping centra i briznula u plač.

Zabrinuti posmatrači i posmatračice su se okupili oko nje, a nakon što su shvatile o čemu se radi, grupa djevojaka joj se pridružila, Na kraju su na sva četiri sprata shopping centra žene sjele i plakale, a onda su im se pridružili i svi muškarci. Ova kolektivna histerija je završila tako što je security došao i jednu po jednu osobu iznosio iz centra sa poklon-paketom u kojem se nalazio reklamni kolačić.