U naletu šaljivih komentara na post prijatelja, muška ekipa je kolektivno odlučila izignorisati komentar duhovite prijateljice ženskog spola.

Naime, ženska osoba odlučila se na taj potez ponukana mišljenjem da su svi oni ekipa.

Međutim, drugim članovima ekipe nije bilo jasno da li ona komentariše taj post jer želi pažnju koju joj oni nisu u stanju pokloniti ili pak komentariše kako bi ih sve isfurala, u kojem slučaju definitivno nisu mogli da nastave da se prema njoj odnose inkluzivno. Pri diskusiji o tome zašto je ona prokomentarisala i kako reagovati na njen komentar, također su se mogle čuti optužbe da joj se sviđa jedan od članova ekipe, da joj se sviđaju svi članovi ekipe, da joj se sviđa neko ko nije član ekipe pa ih koristi da se svidi njemu, te drugi, generalniji zaključci o tome da ženama koje su jaranice nije mjesto na fejsbuku jer narušavaju mogućnosti za barenje i ugrožavaju svjetski poredak muškosti.

“Na kraju smo se odlučili da je izignorišemo” pojašnjava jedan od članova ekipe, “jer prvo, nismo bili sigurni šta joj je cilj, a drugo, bojali smo se da će ispasti smješnija od nas. Nikad ne znaš ko gleda te komentare, niko od nas ne bi želio da se kompromitira ni na koji način. Možda neka cura kojoj se sviđam pomisli da mi je ona djevojka jer izgleda kao insajder u raji kad tako ostavi neki smiješan komentar. Mislim, jest ona u raji, al ne moraju svi to znati.”

Djevojka nije bila razočarana. “Ma debili” rekla nam je, sa simpatijom u glasu.