Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je objavilo saopćenje o dokazima u sklopu optužnice za Amira Zukića i ostale koji se terete za zloupotrebu položaja i primanja dara, gdje između ostalog navode da neće moći ustupiti dokaze Tužilaštvu Kantona Sarajevo, jer je dokaze slučajno pojeo pas.

Naime, kako navode u saopćenju, sasvim slučajno je policijski pas Rex ostao sam u prostoriji za dokaze, gdje je sasvim slučajno na pod pala kutija sa dokazima iz ove optužnice.

“Eto nama se slučajno to desilo. Stvarno nismo planirali i žao nam je. Nadamo se da će nam tužilaštvo, ali i javnost oprostiti. Mi ćemo vidjeti kako ćemo sankcionisati Rexa koji zaista jeste kriv, ali opet s druge strane, nešto se čudno dešava sa životinjama ovih dana. Rex nikad ranije nije jeo stvari po stanici. Zato smo i mislili da ga je sigurno ostaviti tu sa dokazima”, rekao je Komesar MUP-a ZE-DO kantona Semir Šut.

Iz MUP-a su istakli kako Rex nije pojeo samo dokaze iz ove optužnice, nego i dva ručka policajaca koja su radila na njihovom sortiranju i arhiviranju, te popio dva soka na slamčicu, jedan od jabuke, drugi od jagode.

O sankcijama za Rexa će odlučiti samo Ministarstvo unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na vanrednoj sjednici u ponedjeljak, a kako doznajemo, razmatra se i o uvođenju Uredbe Lex Rex u kojoj će se regulirati kretanje kerova unutar policijske stanice kako se ovakve situacije ne bi dešavale.