Monika Levinski rođena je 1973. Godine u Sjedinjenim Američkim Državama, aktivistkinja je, modna dizajnerica, magistrica psihologije, te bivša stažistkinja u Bijeloj kući gdje je radila sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća. No, Moniku vjerovatno najviše pamtite kao osobu sa kojom je Bil Klinton priznao da je imao “neprimjerenu vezu” dok je radila u Bijeloj kući, te zbog koje je svoj predsjednički mandat brzo završio.  

Monika je jedna od najosramoćenijih ličnosti 20. vijeka kako navodi britanski “Gardijan”, te je greška koju je napravila u mladosti prati sve do danas. Iako je dizajnirala svoju kolekciju torbi, radila kao TV voditeljica, bila stažistkinja u Bijeloj kući i jedna od najuspješnijih magistrica psihologije na prestižnom londonskom univerzitetu, Monika će zauvijek biti poznata kao “ona koja je pušila Klintonu”.

Iz ovog razloga, Monika je, kao način borbe protiv zlostavljanja osoba na internetu, odlučila da službeno promijeni ime u Ona Koja Je Pušila Klintonu kako bi skrenula pažnju na žrtve zlostavljanja koje zbog jedne mladalačke pogreške postanu šikanirane na društvenim mrežama.

Monika je za Šatro izjavila: “Nazivali su me glupačom i kurvom. Biti u središtu tog medijskog vrtloga bilo je zaista zastrašujuće. Dosta toga imalo je i veze sa tim što sam žena. Naravno, šef me je iskoristio, ali ću uvijek ostati pri tome da se radilo o vezi na koju smo oboje pristali. Zlostavljanje je krenulo kasnije, kada sam postala žrtveni jarac kako bih zaštitila njegovu poziciju. Klintonova administracija, ostali političari i mediji su me žigosali, a taj je žig ostao do danas. Ako ovako mogu skrenuti pažnju da nije ok zlostavljati ljude, uradit ću to. Svakako me ljudi poznaju kao nekog ko je pušio Klintonu pa je onda jednostavnije da se i sama tako oslovljavam.”