Vijest da je momak iz Sarajeva dobitnik Nobelove nagrade za mir odjeknula je poput eksploziva balkanskim ulicama. Neki ga nazivaj Ivom Andrićem dva i feministom desetljeća. Naime, momak Amir Pametnić je napravio presedan jer niko nikad u ovako rekordnom roku nije proglašen dobitnikom prestižne nagrade.

Djelo zbog kog je Pametnica dobio instant Nobelovu nagradu za mir je odlazak u kupovinu uložaka njegovoj djevojci iz koje se vratio sa ispravnim pakovanjem ljubičastih Violeta Normal.

“On je najdivniji muškarac na svijetu. Prvo je pristao da ode po njih i nisam ga uopće morala puno nagovarati, a onda je sultan moj potrefio i pravu marku i pravu veličinu. Nema veze što sam mu morala napisati na papir, moji bivši bi se obično vratio sa pogrešnim ulošcima čak i kada im napišem na papiru marku, veličinu i proizvođača”- rekla je za naš portal ushićena Samira, Amirova djevojka.

“Ma joj, šta da vam kažem, posrećilo mi se baš ono pravo. Na ovoj nagradi mogu da zahvalim i svojoj teti iz Konzuma koja me je vidjela izgubljenog i pomogla mi. Također i mojoj Samri bez čije motivacije u vidu histerisanja ne bih mogao postići ovakav uspjeh” – rekao nam je Amir.

U budućnosti planira opet da ide Samiri po uloške ukoliko bude potrebe, a sljedeći poduhvat koji planira je kupovina gaća samom sebi, te samostalno paljenje mašine za veš koja se nalazi u njegovom stanu.

Visinske pripreme za ove poduhvate će obavljati na Igmanu i Bjelašnici, a od Vijeća ministara BiH je dobio poticaj u novcu od 20.000 KM.