Sinoć je odigrano finale Lige prvaka između Juventusa i Real Madrida. Real Madrid je slavio rezultatom 4:1 i tako ušao u historiju, kao prvi tim koji je odbranio ovu titulu osvojivši je dva puta zaredom.

Međutim, novost iz UEFA-e jeste da su na sve prenose stavili software koji je pratio komentatore ovog velikog takmičenja, te na taj način želio da ostvari uvid u to šta komentatori najčešće govore.

“Pobjednik” ovogodišnje riječi godine je Sabahudin Saša Vugdalić, koji je za vrijeme prenošenja utakmica Lige prvaka 9.895 puta ponovio riječi “moj Adise”.

Na kladionicama su se najmanje kvote, tj. najveće šanse davale riječima kao što je “gol”, “ofsajd”, “faul”, te imenima igrača za koje se smatralo da će proći daleko do finala kao što su Ronaldo, Buffon, Bale i drugi.

Međutim, software je ispratio i došao do konačnog rješenja, a to je “moj Adise”. Svjetska javnost je bila zbunjena, ne znajući šta tačno znače te riječi, pa je tako i na Google Trends danas izbila u top pretrage.

“Meni je drago da smo barem na taj način nečim pozitivnim prošli u svjetsku javnost, a da to nije samo rat ili neki konflikti. Ja se uopće nisam trudio da to bude riječ godine, ali eto tako je slučajno ispalo, jer se ja često obraćam svom kolegi suvoditelju kojeg često nazovem ‘moj Adise” odmilja”, rekao je Vugdalić.