Nakon dugogodišnjeg istraživanja provedenog na području Azije, Afrike i Sjeverne Amerike MIT je odgovorio na jedno od najmisterijoznijih pitanja današnjice: Žuti ili crni robovi? Prljavi kapitalistički konglomerati i korporacije vođene od strane debelih konzervativnih bijelaca već dugo godina finansiraju istraživanja na području učinkovitosti i upotrebi plaćenih robova i napokon su dobili svoj odgovor.

Žuti robovi su bolji. Azijati, Kinezi, Japanci, kosooki, kako god ih mogli nazvati, u svim istraživanjima prednjačili su nad crnim robovima. Žuti su jednostavno: učinkovitiji, jeftiniji, pametniji, samoinicijativniji tamo gdje treba, fizički manji i jadniji, pa se prema njima lakše ponašati kao prema robovima i u većoj potrebi za novcem generalno govoreći. U prosjeku počinju robovati sa 12 godina, većinom u fabrikama s traka sistemom rada ili rudnicima, neki se zadržavaju tu cijeloga života. Status roba često pobiju hvalisanjem kako rade za jednu od velikih svjetskih kompanija ne pominjući poziciju na kojoj rade.

Crni su više pričljivi, buntovni, agresivni, fizički veći i ponosni da upadnu u zamku roblja opravdanu najjeftinijim satnicama. MIT predviđa da je to zbog genetski uređenog iskustva robovanja stoljećima. Također, Azijati rijetko sviraju blues u momentima tuge, a robovlasnici ih teže razlikuju nego crnce, pa ih lakše depersonaliziraju i lakše vide kao robote, a ne ljude.

Sve u svemu, 2017. godina bit će godina žutog roba.