Iz Meteorološkog zavoda BiH izjavili su da nas čekaju drastične vremenske promjene u dolazećim danima. Očekuje se veliki pad temperature, povećane zapremine padavina, oluje i moguće ustajanje umrlih pravednika iz grobova najkasnije u ponedjeljak.

Prognoze Meteorološkog zavoda su proizvod obrade jako velikog broja podataka koji pristiže iz meteoroloških stanica u zemlji i regionu.

“Mjerenja su fascinantna. Stanje atmosfere koje nam je omogućilo ovako topao mart ove godine se mijenja. Anticiklon koji je pokrivao Balkansko poluostrvo povlači se prema istoku, vjerovatno otvarajući put za ognjenu kočiju boga Sunca i anđeoski orkestar limenih duvača koji najavljuju pucanje sedmog pečata i apokalipsu.” obrazložio je Kiril Obradov, viši tehničar u Meteorološkom zavodu.

Promjene koje dolaze izbacuju stanje vremena iz očekivanih parametara za ovo doba godine. Očekuje se pad temperature do ispod nule Celzijusove skale, olujno vrijeme i drugi apokaliptični uslovi. Padanje leda ove godine bi moglo oštetiti i više nego usjeve: meteorolozi procjenjuju da bi se mogle formirati ledenice promjera do nekoliko centimetara koje će ciljano gađati grešnike i nevjernike.

Povišenja pritiska koje se očekuje će pogodovati širenju pošasti i smatra se da bi neka globalna epidemija u mogla u najkraćem roku da desetkuje populaciju koja ne bude izabrana da stane sa desne strane Gospoda kada ovaj sjedne na svoj vječni tron.

“Manje vjerojatna alternativa ovoj apokalipsi je da se čovjek jednostavno loše odnosi prema Zemlji, pa nam se klima mijenja. Ja lično više volim ovu priču o Kraju svijeta.” dodao je Obradov.