Dino Merlin i Hanka Paldum ovogodišnji su dobitnici Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva za svoj izvanredni doprinos prehrambenoj industriji grada. Merlin će priznanje odnijeti za svoje reklame za Perfetta paštetu, a Hanka za angažman za Sprind hljeb.

“Posudivši svoje lice domaćim proizvođačima, ovaj par umjetnika je podržao i razvoj prehrambene industrije u širem smislu Sarajeva.” objasnili su iz Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade pri Gradskom vijeću.

Podsjećamo, Šestoaprilska nagrada dodijeljuje se već 60 godina na Dan oslobođenja grada – 6. april. Nagrađuju se pojedinci, grupe i organizacije koje doprinose raznim sferama društvenog života, posebno onima koji su doprinijeli razvoju grada Sarajeva. Nagrada za doprinos prehrambenoj industriji prvi put je dodijeljena 1961. Drugi značajni dobitnici su i mesna zajednica Užice, Općina Travnik, ćevabdžinica Mrkva, Edin Bavčić i izumitelj somuna.

Proslavljeni bosanskohercegovački kantautor Dino Merlin nedavno je postao zaštitno lice Perfetta brenda paštete. Stručnjaci su posebno pohvalili njegov pokušaj da roze sako učini modernim, kao i njegov “stav zrelog muškarca koji zna koju paštetu želi”.

“Velika mi je čast što mogu da ponesem prestižnu nagradu glavnog grada Bosne…” rekla je Paldum, i nakon nepotrebne pauze dodala: “i Hercegovine.” Performans gospođe Paldum je zaslužio pozitivne kritike jednostavnošću i iskrenošću.