Politički PR je odmah nakon politike, proglašena za najprofitabilniji biznis u Bosni i Hercegovini već nekoliko decenija za redom. Kao i svake godine, dodjeljuje se priznanje za najbolji politički PR, te nagrada za najbolju samostalnu angažovanost oko promocije.

“Ove godine, iako je konkurencija bila jako velika, nagradu za najbolji politički PR dobio je Mato Đaković kao glasnogovornik SNSD stranke. Mato je svojim profesionalnim i detaljnim radom, čitavu sezonu emisije posvetio Miloradu Dodiku, stranci, te ljudima oko njega. Njegov rad je dosegao vrhunac, kada je svega nekoliko dana pred izbore ugostio lično Dodika, te kroz emotivnu priču o djetinjstvu i odrastanju dobio dodatni orden za humanost i plemeniti rad. Također je uspio da ugosti sve njegove prijatelje koji su hvalospjevno govorili o njemu, a u tome prednjači Emir Kusturica”, rekla nam je Selma Tabloid, predsjednica komisije za ocjenjivanje političkog marketinga.

Nagradu za najbolji samostalno angažovani rad dobio je Nihad Alečković, koji iz godine u godinu propagira Fahrudina Radončića i podržavana njegove ideje.

Nihad je jedan vrijedan politički aktivista, koji samostalno propagira rad Fahrudina Radončića. Kako koji vjetar okrene, tako i on širi svoje ideale putem udruženja poput Anti Dayton group i ostalih. Mislimo da je zaslužio te da će jednog dana postati zvanični propagandista barda iz Plava”, dodala je Selma Tabloid.

S druge strane, Dnevni Avaz je diskvalifikovan iz ovogodišnjeg takmičenja, zato što se koristio određenim nedozvoljenim metodama poput nepotizma, favorizovanja vlasnika i rodbinskih veza.