Crnogorska konceptualna umjetnica Marina  Abramović , najavila  kao znak pažnje i ljubavi prema svim muslimanima svijeta povodom Ramazanskoj bajrama, performans u kojem kako njen PR tim saopćava  je planirano otvaranje trećeg oka.  

„Svjedoci smo sve veće medijske blasfemije Islama, koja je u potpunosti neutemeljena. Pazite, živimo u svijetu gdje i dalje traje proces marginalizacije religije, kao odraz dekadentnog neoliberalnog kapitalizma, u kojem sve što se ne može novčano procijeniti, nema vrijednost u današnjem društvu. Željela  bih ovim činom, dati svoju podršku muslimanima, jer na kraju jedino što nam preostaje jeste vjera i ljubav. Nemojte se obazirati na glasine i medije, pratite svoj put.“, izjavila je za Šatro info poznata umjetnica.

Perfomans će biti održan 30.8  u Londonu , gdje se nedavno desio teroristički napad na koncertu Ariane Grande. Kako saznajemo, Marina  A. je inzistirala da početak turneje bude baš u Londonu, kako bi skrenula pažnju sa negativnih događanja , za koje se zvanično krivi ISIL.

„Na kraju, moja poruka  ne samo muslimanima, nego i drugim vjernicima jeste, ne brinite se sve će to Munib pozlatiti“.