Političar iz Federacije predvođeni SDP-om naručili su danas na aukciji glumca Leonarda Di Caprija kao eksternog savjetnika za građanska prava koji će slijedeći mjesec doći na svoj zadatak u Sarajevo i Banja Luku. Zadatak Leonarda Di Caprija bit će usađivanje ideje u mozak Milorada Dodika kroz njegove snove, u čemu je Leonardo ekspert na svjetskom nivou.

‘’Nakon što smo pogledali dokumentarac ‘Inception’ koji govori o Leonardovoj sposobnosti da kroz san ljudima unosi ideje i mijenja im mišljenja, odlučili smo ga iskoristiti kako bi uspostavili građansku BiH temeljenu na pravima pojedinca, a ne na pravima pripadnika određenih nacionalnih skupina. Leo je svakako osoba koja je dugo godina simpatizer SDP-a, još od vremena Zlatka Lagumdžije, tako da je on definitivno voljan pomoći.’’ kažu iz glavnog stožera ove stranke.

SDP će pored ove ideje pokušati usaditi Dodiku i ideje otvaranja usta prilikom pričanja, popraviti mu dikciju i napraviti od njega sveukupno boljeg lidera i borca za demokratiju.

‘’Idemo sa cijelim setom približavanja Dodika našim politikama. On nije pravi socijaldemokrata, kao što to mi jesmo, ali mi ćemo zato to od njega napraviti.’’ dodali su lideri ove stranke koji su u svakodnevnoj komunikaciji s Leom i pripremaju planove za ‘inception’.

Usađivanje će se desiti na Nikoljdan, kada će Milorad biti ošamućen od slave, kako bi Leo imo što više vremena da mu se zadrži u glavi, za koju sam smatra da će biti komplikovana za dešifrirati.

‘’Tog čovjeka nikad nisam shvatao. Isto kao da nije svjestan da, kad bi se ostvarilo sve ono što on hoće od RS-a, bi propao za uši. Pokušat ću mu pomoći s idejom socijaldemokratije i građanskog društva i države, ako budem uspješan, svi ćemo biti zadovoljni.’’ za kraj je kazao Leonardo Di Caprio, profesionalni usađivač.