Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99, koji već godinama donosi bitne zaključke o bh. društvu, ekonomiji, politici i jeziku, mijenja ime.

Naime kako saznajemo iz izvora bliskih asocijaciji, u cilju modernizacije i brand menadžmenta ova organizacija mijenja ime u “Poyy nebitni ste”.

“Mi se godinama sastajemo i pričamo nešto. Osim što to radimo biramo nedjelju, ne bi li to neko od medija prenio makar zbog nedostatka vijesti, što se nerijetko i desi. Međutim, niti nas ko sluša, niti se nešto desi poslije tih naših zaključaka. Tako da smo iz tih razloga odlučili da se totalno rebrandiramo”, rekao je profesor Suvad Sutorina Kurtčehajić, član asocijacije.

Kako kažu, pozvali su mlađe eksperte iz sfere brandinga i poslušali njihove savjete da svoj brand naprave malo drugačijim. Savjetnici su im rekli da prvenstveno moraju smisliti neko catchy ime, ali osim toga i malo se aktivirati kako na društvenim mrežama, tako i na malo popularnijim događajima gdje je veća koncentracija ljudi.

Stoga su odlučili da ove godine naprave listu događaja na kojima će se pojaviti i predstaviti svoju organizaciju ili samo doći u cilju promocije svog rada. Napravit će i goli kalendar intelektualaca za 2018. godinu.

Lista događaja je:

Semir Cerić Koke i muzički gosti MyFace

Summer party: GASTTOZZ & DJ D`Cor – SLOGA

Dado Polumenta Club Barlott

Haloo Sarajevo beer festival 2017.

ĐANI Club Barlotti

Sarajevo film festival

RED BULL CLIFF DIVING Mostar