Regionalni sastanak predstavnika mladih iz zemalja Jugoistočne Europe održan je prošle sedmice u Beogradu, gdje su predstavnici mladih iz zemalja Jugoistočne Europe  razgovarali o izazovima koji stoje pred mladim ljudima i eventualnim problemima koji ih tište. Program je finansiran od strane Europske unije, a finalni naziv skupa je bio “Mlaćenje prazne slame i pranje para dok pravi NVO aktivisti preživljavaju od prvog do prvog”.

Predstavnik BiH bio je mladi Enis Aktivistić, dvadesetoogodišnjak iz Gračanice koji studira u Sarajevu i aktivista je od srednje škole. Ova vijest da će mlade predstavljati mlada osoba koja zaista radi sa mladima šokirala je NVO zajednicu u BiH, te je izazvala ogroman revolt kod dobro poznatih “zvijezda granta” koje su ovaj put ipak morale propustiti priliku da odu na put do Beograda, vide se sa rajom i pijani bare maloljetnice dok kofol rade na promijeni “majndseta”.

“Kako ih nije sramota? Ja već dvadeset godina mlatim praznu slamu, perem bjelosvjetske pare i guram mladiće, a pogotovo djevojke naprijed i oni tamo nekog balavca pošalju na skup. Zna se što se ove regionalne stvari prave, da se potroše europske pare i da se raja može vidjeti za džaba. Šta mladi znaju šta mladima treba? Još će oni mene zapamtiti!” – izjavio je za naš portal Zlatko Periparić, četrdeset godina stara mlada osoba.