Tetka, koja u posljednjih 20 godina čvrsto vjeruje u Boga, naciju i vjeru, ostala je šokirana saznanjem da njen 23-ogodišnji nećak već duže vrijeme ima pirsing na usni.

On se, po povratku sa studija za praznike, odlučio prestati pretvarati da je neko drugi i hrabro krenuo ka tetkinom stanu sa malom srebrnom halkicom u desnom uglu usne, u pratnji porodice.

Tetka, čiji vid na blizinu i na daljinu postaju najoštriji kada njoj odgovara, bila je iznimno potresena ovom pojavom te je na vratima zagalamila da joj se donese šećera i vode. Zbunjeni gosti, koji još nisu ni ušli iz haustora kako treba, potrčali su ka kuhinji, saplećući se jedno od drugo, u bojazni od tetkinog zamjeranja, koje ima poseban efekt na kolektivno raspoloženje i psihu u familiji.

Otac i četvorica dajdža su odustali od kretnje kroz hodnik u obući, ali mama je uspjela doći do pipe i zgrabiti dvije Dedo kocke, dok je tetka na ulaznim vratima već hiperventilirala.

Spasivši situaciju, mama je nosiocu pirsinga uputila oštar pogled, nakon čega su se svi uputili ka dnevnom boravku.

Okupljeni oko mušeme, naizgled uživajući u neobaveznom, ispraznom razgovoru o zdravlju, probadani su pasivno-agresivnim komentarima sa tetkine strane. Ona se nije dala zbuniti, te je, nudeći goste svim, pa na kraju i voćem, jasno naglasila da se zna da će muškarci koji danas nose pirsing sutra pušiti travu, prekosutra propasti od droge, i, tobejarabi, nikad se neće oženiti.