Ljubitelji kineskog horoskopa i sistema praćenja vremena su sinoć, 31. decembra 2016, na Trgu Bosne i Hercegovine (ispred Parlamenta) svečanom ceremonijom dočekali Godinu ovce. Svečanost je predvodio predsjednik Udruženja ljubitelja istočnjačke kulture “Zodijak” – D. Merlin.

Pored molitvenog dijela manifestacije posjetioci su mogli uživati i u kulturno-umjetničkom programu koji je trajao do kasno u noć. Za potrebe manifestacije zaustavljen je saobraćaj na jednom dijelu bulevara Zmaja od Bosne, a vozači su preusmjereni preko Zagrebačke ulice. Publika, koje je prema nekim izvorima bilo i do 100 000, je mogla kupiti i gazirane sokiće te uzeti shishu.

“Godina ovce je od posebnog značaja za Bosnu i Hercegovinu” rekao je za naš portal Merlin, i nastavio “Nama Bosancima je svima kolektivno Jupiter zaglavio u kuću ovce. To naše društvo, prema mišljenju nekih stručnjaka, stavlja u centar geopolitičkih dešavanja u dolazećem periodu.”

Merlin je još dodao kako je ovo i njemu i Udruženju velika čast, i kako su zasigurno pozitivnim vibracijama uticali na povoljnije slaganje sazviježđa.