Slavni roker i gitarista The Rolling Stonesa, Keith Richards (72), umjetnik koji je stvorio rifove za nezaboravne hitove “Sympathy for the Devil” i “Gimme Shelter”, viđen je jučer, 4. decembra 2016. godine ispred lokalnog Konzuma kod svoje zimske rezidencije na Beverly Hillsu. Kako javlja Associated Press, Richards je kupovao namirnice za svoj 73. rođendan koji će proslaviti osamnaestog decembra.

Na pitanje koja je njegova tajna za vitalnost, Richards je odgovorio jednostavno – pozitivno razmišljanje, duge šetnje i kućni ljubimci, te dodao: “Svi mi moramo umrijeti, i ja sam svjestan toga. Kada bude moje vrijeme umrijeću kao srećan čovjek, ali mi se ne žuri.”

Prema procjenama kako doktora, tako i astrologa, Richards bi mogao biti jedan od srećnih slavnih stare škole koje nije zahvatio talas smrti 2016. godine. Kako je Richards tabloidima poznat kao bivši uživaoc praškastih, šumećih i intravenoznih užitaka a i kao neko sa veoma ekscentričnim stilom života niko nije očekivao ovako dug vijek trajanja ovog Engleza.

“Ko bi rekao da ćemo upravo Keith i ja nadživjeti svu ovu omladinu? Dobro, Muhammed Ali je godinu stariji od nas, ali frajer se sportom bavio.” kazao je Richardsov kolega iz benda i bivši drug iz razreda – Mick Jagger. “Na kraju krajeva, nadživjesmo i mlađahnog Lemmy i dragog Davida (Bowie) – ako ovako nastavimo neće biti slobodnih zidova u Sarajevu da se i nama napravi mural?!” Jagger se obratio javnosti povodom predstojećeg rođendanskog derneka svog gitariste.