Klinički centar Univerziteta u Sarajevu moli sarajevske zavisnike o heroinu i drugim drogama koje se u organizam unose intranvenozno da doniraju špriceve i injekcijsku opremu koja im više ne treba, objavljeno je danas na službenoj stranici KCUS-a u sklopu poziva za donacije zbog nedostatka opreme za rad.

Kako saznaje redakcija Šatro info, ova inicijativa posljedica je značajnih manjaka u opremi za rad sa kojom se sukobljava Klinički centar iako upitani radnici tvrde “da se ne mogu požalit na vođenje bolnice pod uvaženom i cijenjenom direktoricom Izetbegović.”

KCUS planira, kako nam je pojašnjeno iz službe za odnose sa javnošću, dobijenu injekcijsku opremu očistiti najmodernijim sistemom “umoči u etanol pa zapali, bude li čađavo – ponovi”.

“Na nama je da se po svaku cijenu brinemo o zdravlju naših građana i mislimo da je sasvim primjerno da u tu svrhu tražimo pomoć i od samih građana. Pa moramo biti solidarni! Ti zavisnici su dugogodišnji korisnici usluga apotekarskih i bolničkih servisa našeg grada i vrijeme je da i oni doprinesu svoj solidarni dio.” objsnila je dr Sebija Izetbegović, prva dama bosanskog vilajeta i direktorica Kliničkog.

Pitali smo Maka Dripa, redakcijskog prijatelja i dugogodišnjeg narkomana za mišljenje: “Meni to sve zvuči suludo. Pa čujte oni nemaju ni ozonizere niti najmoderniju dezinfekcijsku opremu a hoće da dijele igle sa nama. Raja i ja, mi ne dijelimo igle ni između sebe a sada treba da ih nosimo u KCUS. Ne znam iskreno, vidjeću šta ostali kažu.”