Udruženje zapostavljenih religija u Bosni i Hercegovini, predvođeno predstavnicima Jehovinih svjedoka i Taoista u našoj zemlji priložilo je službenu žalbu Međureligijskom vijeću u Bosni i Hercegovini jer smatraju da nije pravedno da samo Katoličanstvo, Pravoslavlje i Islam imaju fotelju u ovom tijelu. Pored toga su naveli i kako i oni imaju svoje ekipe za godišnji Međureligijski turnir u malom fudbalu.

Kako su izjavili iz Jehovinih svjedoka, nontrinitarijanske restoracionističke crkve sa korijenima u devetnaestom vijeku: “Mislimo da nije fer da se samo te tri mainstream religije sastaju i smišljaju fore i fazone oko suživota u Bosni i Hercegovini. Vrijeme je da se i manje religije prihvate u ovo tijelo i da se i nama da prilika da se okušamo u duelu u šesnaestercu sa vladikom Grigorijem.”

Inicijativa je pokrenuta u kooperaciji sa još jednom manjinskom religijom u Bosni i Hercegovini – Taoizmom; izjavu iz ovog vjerskog pokreta nismo mogli dobiti jer su sva četiri vjernika bila na poslu.

Glasnogovornik Jehovinih svjedoka, koji je lično došao na vrata redakcije Šatro.info sa gomilom brošura i zadnja dva izdanja Stražarske kule, dodao je: “Nas je možda manje, ali naša ljubav prema bosanskohercegovačkom društvu nije ništa manja, Mi sebe vidimo u ovom društvu i želimo da se naš glas čuje. Da li želite da razgovarate o našem Gospodu Isusu Hristu?”