Cijela redakcija satro.info portala sinoć je do kasno u noć istraživala informacije u slučaju Sarajevo Osiguranje moleći, klanjajući i obavljajući različite religijske obrede. Iz svojih izvora, bliskih katoličkom Bogu, Allahu i pravoslavnom Bogu (samo tri velike monoteističke religije zastupljene su u našem kolektivu) saznali smo da će Sarajevo Osiguranje definitivno biti prodano iznad cijene, te da su revizorske kompanije koje obavljaju procjenu vrijednosti previdjeli da se osiguracajuća kuća nalazi u BiH, što je najvažniji faktor za procjenu vrijednosti u ovom slučaju.

Također, naši bogovski izvori, u povjerljivom razgovoru, rekli su nam kako će kupovina Osiguranja imati veze sa vladajućim strankama i njima bliskim kompanijama. Konstatirali su i jedan novitet vezan za generalno stanje, a to je da se sve u BiH radi sa velikim strankama i njima bliskim kompanijama, partnerima i pojedincima, no to nam i nije bila toliko bitna informacija.

Naši izvori su iscrpljeni od astralnog novinarstva i intenzivnog obreda intervjua odlučili stati na ovome. Kažu samo: ‘’To što nemate nikakvu konkretnu informaciju u tekstu, tim bolje za vas. Ugledajte se na BUKU ili RadioSarajevo.ba, možda postanete i popularniji.’’