Upitnik koji je Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju, gdin. Johannes Hahn uručio predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, gosp. Denisu Zvizdiću krajem 2016. godine i pored dobre volje svih uključenih još uvijek nije ispunjen, preveden i poslan.

Budući da je rok za slanje odgovora odavno prošao, a da još uvijek nisu svi kompletirani institucije Bosne i Hercegovine su donijele odluku da će angažovati Senu Internetušu, popularnu Muberinu komšinicu iz Vize za budućnost, da im pomogne prilikom sastavljanja odgovora. Odgovori Bosne i Hercegovine trebaju odražavati stanje u svim oblastima važnim za proces evropskih integracija i bit će ključni za preporuku Evropske komisije za dobijanje statusa kandidata, a Sena Internetuša je poznata kao osoba koja zna sve o svemu i svačemu, te predstavlja pravu osobu kojoj treba povjeriti ovako bitan zadatak!

“Ih, naravno da ja to sve znam, kakva su to glupa pitanja. Ako sam, znala sve do sada što ne bih znala odgovoriti na ova nekakva nikakva pitanja. De Boga ti dijete, šta su to oni pametniji od mene, mahalac najbolje zna mahalca, vazda bilo. Sve ću ja to brzinski da završim, ne brinite” – izjavila je Sena Internetuša za naš portal.

Priprema odgovora na pitanja iz Upitnika predstavlja najznačajniji izazov za administraciju u Bosni i Hercegovini, imajući u vidu složenost ovog procesa kojeg osobito karakteriše broj učesnika i institucija sa svih nivoa vlasti čiji je doprinos neophodan kako bi odgovori bili potpuni i jednoobrazni.