Igrači fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva su kažnjeni za loše rezultate mjerom odbijanja od redovne novčane naknade koju primaju za svoje usluge igranja nogometa/fudbala.

Nakon ove akcije kluba, igrači su odlučili samoinicijativno da pokrenu akciju “Za evropsku platu”, po uzoru na onu koju su navijači i simpatizeri Željezničara organizirali za izgradnju svog stadiona Grbavice.

“Mi smo vidjeli kako su to ovi iz kluba odradili za stolice, pa onda i za ostatak stadiona i sve radove na njemu. Onda smo u svlačionici skontali da je to moguće da i mi odradimo. Kako? Pa lijepo. Ljudi uređuju stadion od svojih para da bi neko na njemu mogao da igra, a ako nema ko da igra, onda će valjda navijači potegnuti za džep pa i nama malo dati para da nastavimo igrati. Sad za sad ćemo se smiriti i nećemo protestirati dok ne vidimo da li će akcija uroditi plodom. Nadamo se dobrom rezultatu protiv Zvijezde”, rekao je Mladen Veselinović, igrač Željezničara.

Ovu situaciju je komentirao i neodvojivi faktor Željezničara, Amar Osim koji se pita za sve u ovom klubu, iako već značajno vrijeme nema nikakve veze sa istim.

“Ja uopće ne razumijem šta je s tim igračima. To su klocevi. Potpisali ugovor za platu, ne daju nikakve rezultate i sad očekuju tu platu. Pa nije im ovo državna firma. Oni uzeli protestovat’ k’o nakav sindikat radnika Energoinvesta. Pa šta im je ba?! Ovo je klub koji je privatni biznis sa malo širim poljem rada. Ako misle da im ti neki protesti mogu donijeti išta dobro, oni su blesavi. Bolje bi im bilo da su dodali još jedan trening, da malo u formu uđu”, rekao je Osim.