Klinika za omanje i srednje intervencije na srcu u Hjustonu protekle je sedmice uputila pismo čuvenoj estradnoj umetnici Ani Bekuti u kome poklanja besplatno ugrađivanje česme na srce. Kako je navedeno u pismu, hjustonska klinika odlučila je uslišiti dugogodišnju Bekutinu želju. Srpska estradna umetnica ovaj je poziv doživela kao uvredu, i u prvom komentaru za naš portal istakla da se ne bi dalje i dodatno referisala na ovu provokaciju.

Tragom novca i dobre priče, reporteri Šatra došli su do saznanja da je glavni hirurg ove klinike Ričard Olbrajt Junior čest gost srpskih imigrantskih kafana, gde je prvi put čuo Bekutinu želju. Kako je došlo do zabune, objasnio je sam Olbrajt:

“Isitna je, boravio sam mnogo puta u eminentnom koncept baru Dinara, gde je nekoliko puta nastupala i sama Bekuta. Poznavajući srpsku, pa nadasve i balkansku kulturološku naviku kukanja i zapomaganja putem mikrofona i na nastupima, shvatio sam da ovu pesmu Bekuta doživljava veoma lično. Da, takoreći, zaziva medicinsku i lekarsku zajednicu na hitno reagovanje i iznalaženje rešenja. Izgleda da sam pogrešio, ali mislim da je ovo odbijanje Bekute više nego nepristojno. U našoj kulturi, šta god vam ponude ovako besplatno, slatko i zabavno, vi treba da prihvatite. To je negde nepisano pravilo koje izgleda ne opisuje samo Bekutinu nepristojnost, nego čak precizira i razlog zbog kojeg se srpska zajednica preterano i ne uklapa u Ameriku”.

Olbrajt je posle nezvanično rekao da ga je frapiralo saznanje da Ana Bekuta može da odboluje svaku pesmu koju on ni čuti neće, što mi i prenosimo čisto kao profesionalnu novinarsku osvetu za pređašnji napad na srpsku zajednicu (vidi: poslednja rečenica izjave).