KJKP GRAS je najavio dodatna rezanja zbog ekonomske situacije ove firme, a radi se o smanjenu komfora u vozilimma gradskog prevoza u Sarajevu.

Naime, kako javljaju iz GRAS-a, sa velikim žaljenjem obavještavaju putnike da će morati ugasiti grijanje u vozilima javnog prevoza za vrijeme ljetne sezone, a kako kažu, ovo se vjerovatno planira i za iduću godinu.

“Mi smo radi rezanja budžeta morali da donesemo ovu odluku. Nažalost, putnici neće više imati uslugu saune skupa sa prevozom. Jednostavno nam je preskupo za održavati da se grije i vozi u isto vrijeme. Zimsku sezonu ćemo možda moći iznijeti ove godine, ali od sljedećeg ljeta možda ugasimo grijanje skroz. Imamo previše troškova jednostavno”, rekao je Direktor KJKP GRAS-a, Avdo Vatrić.

Kako su rekli iz GRAS-a, planiraju još jednu infrastrukturalnu izmjenu da bi kompenzirali ovo smanjenje kvaliteta uslova u vozilima.

Iz GRAS-a planiraju hermetički da zatvore i zaključaju prozore, tj. da u potpunosti onemoguće otvaranje prozora u svim vozilima, pa da se putnici mogu ugrijati temperaturama svojih tijela.