Centrotrans je u funkciju stavio novu aplikaciju za praćenje autobusa na liniji Vijećnica-Dobrinja ili tzv. Komercijale. Ovu aplikaciju su napravili kako bi potencijalni putnici mogli znati vrijeme kada dolazi autobus koji im je potreban.

Iz KJKP GRAS-a su odmah odgovorili na razvoj konkurencije, te najavili svoju aplikaciju također za praćenje, ali u njihovom slučaju – revizora.

“Mi smo vidjeli da to sad ljudi rade, prave te neke aplikacije za ove pametne telefone, pa smo napravili jednu anketu među našim korisnicima, za šta bi oni htjeli tu haplikaciju i oni su nam odgovorili da bi najvolili tu haplikaciju za praćenje revizora. Mislim, ne znam ošta im je to da prate naše revizore, morebit im se sviđaju, pa da znaju gdje su da ih vide. Jesu naočiti doduše u onim uniformama, baš im fino stoje. Al eto odlučili smo tako da to napravimo”, rekli su iz informacionog sektora ove firme.

Kako sazanajemo, revizori ovog javnog preduzeća će nositi GPS trekere u svojim radnim odijelima, te će tako građani i potencijalni korisnici uvijek moći znati gdje se oni tačno nalaze, te u kojem pravcu se kreću.

Iz sindikata revizora su rekli da ne znaju zašto se ovo dešava, te da ne znaju baš najbolje kako da se postave, ali da se zbog povjerenja prema menadžmentu neće protiviti aplikaciji.