Nakon što su prošle sedmice radnice GRASa očistile sve natpise sa svakog sjedišta, prozora i poda u tramvajima, iz ovog preduzeća poručuju da se neće zadovoljiti samo čistoćom prostora u kojima se voze! Naime, u novom planu oživljavanja ovog preduzeća stoji da će radnice GRASa od narednog ponedjeljka stajati na ulazima u tramvaje sa kofama i šamponima kojima će kupati ljude čije higijenske navike ne zadovoljavaju minimalni standard za vožnju ovakvim prevoznim sredstvom.

“Moramo mi to raditi. Ne smiju nastajati muzge po tramvajima, a znate kako, ljudi uđu s ćevapima pa jedu, ljeto je, ne kupaju se dovoljno, najedu se bijelog luka i to sve se širi tramvajem. Dobili smo nekoliko pritužbi od građana da su im trepavice pootpadale od smrada i da su padali u nesvijest. Tad smo skontali da moramo reagovati. DM će nam biti glavni sponzor sa puno kabaša i paste za zube i onih osvježivača za pazuh, pa šta Bog da” poručuju iz uprave ovog preduzeća.

“Jes vala i nek čiste, kad ne umrijeh neki dan. Pozatvarali sve prozore a hiljadu stepeni napolju i još lik do mene se čuje do Ilidže. Oj kad mi duša ne izađe. Neka neka, ne plaćamo mi džaba ove karte, samo nek čiste i treba tako“ – rekla je zadovoljna putnica.