Građani Sarajeva ovih dana nailaze na mnoga iznenađenja u svom gradu, koja nisu očekivali unazad mjesec dana.

Naime, infrastrukturalni radovi, kako novi tako i popravke starih, nastavili su se i poslije izbora koji su održani 07.10.2018. Građani Sarajeva, nenaviknuti na ovakvu situaciju su izrazili svoje iznenađenje, ali i protest što su se radovi nastavili i poslije izbora.

“Ja sam neki dan prolazio tamo kod Skenderije i vidim radi se nešto. Umalo da sam normalno prošao kao i svaki dan pored, ali nešto mi je u meni govorilo da se nešto čudno dešava. I baš tad me nešto žena zvala da me pita i ja kako sam završio poziv, pogledam datum i vidim da su izbori prošli prije mjesec dana. Ja kad sam ja skonto da se tu još nešto radi, a da su izbori završeni… ljudi dragi, to je nekakva nelagoda u meni krenula. Mislim, ne znam još uvijek svoje osjećaje i nisam siguran da li je to pozitivno ili negativno, ali mi je jednostavno novo i nisam nikad ranije vidio to”, rekao je zbunjeni Kemal Participacija, slučajni prolaznik.

Ono što je sačekalo Kemala, također je iznenadilo i našu sugrađanku Emu Centar, koja je izlazeći iz svog doma u ulici Kulovića vidjela da će trg biti ustvari završen.

“Mi smo se već bili navikli da će tu ostati raskopano do kraja vremena, da će nam djeca zapamtiti te radove na trgu kod hotela Bosnia. Međutim, danas kad sam prolazila, vidjela sam da je trg završen do kraja… a evo gledam izbori završili. Meni ništa nije jasno. Ja ne znam šta sutra djeci da kažem zašto i kako je to završeno. Nadam se da je barem ovo dio kampanje za lokalne izbore”, rekla je gospođa Centar.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine će se pozabaviti ovim slučajem, te istražiti šta i kako se desilo u navedenim slučajevima.