Grad Zenica više liči na džunglu nego na jedan od najvećih gradova u BiH. Visoka trava u svim dijelovima grada, krošnje drveća koje se šire munjevitom brzinom samo su neki od problema sa kojima se ovaj grad suočava. Zbog svega toga gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović naredio je opštu mobilizaciju svih radno sposobnih građana kako bi se pokosile sve zelene površine.

“Ja da vam iskren budem nisam toliko ni obraćao pažnju na tu travu jer idem autom na posao i ne gledam okolo. Međutim, stiglo mi je dosta pritužbi na visinu trave, a ovi što su to prije održavali su se nešto naljutili na grad. Malo sam bolje pogledao i Zenica stvarni liči na neku džunglu, a to nam nije cilj nikako. Skupljaju se i zmije što direktno ugrožava i sigurnost građana. Zbog svega toga ja sam pozvao na hitnu mobilizaciju svi sposobnih građana. Vjerujem da nas ima dovoljno i da ćemo za par sati srediti Zenicu da izgleda kao neka svjetska metropola”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Sve radno sposobne osobe su dužne da se stave na raspolaganje gradu najkasnije do kraja ove sedmice.

“Nema izuzetaka i svi moraju prisustvovati ovoj akciji uređenja grada. Svi oni koji imaju kosilicu, grablje i sličan pribor koji bi mogao biti od koristi dužni su da ga ponesu. Moramo čuvati naš grad i brinuti o njemu. Ja ću lično doći da pozdravim sve koji budu učestvovali u košenju. Jeste sada malo nezgodno zbog ovih vrućina, ali zbog toga je grad za sve obezbijedio po jednu flašicu vode od pola litre”, dodao je Kasumović.