Google Trends, Googlova alatka koja omogućava uvid u pretraživanja preko njihove tražilice i pokazuje koliko puta se pojedini pojam pretraživao, te koji su pojmovi trenutačno popularni, pokazuje kako je u posljednja dva dana manijakalno pretraživan pojam ‘džeko seljak’. Zemlje regiona, kao i cijelog svijeta, na Googlu su ovih dana više puta pretražili pojam ‘džeko seljak’ nego li pojmove ‘golf 2’, ‘klix’ i ‘kljukuša recepti’ zajedno.

Čak 187 hiljada pretraživanja u sekundi sadržavalo je neki oblik sintagme ‘džeko seljak’. Najpopularnije su ‘džeko seljak jebo mater’, ‘je li džeko seljak’, ‘zašto je džeko seljak’.

Ovaj trend trenutno se nalazi na početnoj stranici Google Trendsa i iznad je pojmova ‘uk elections’, ‘nba’, ‘when do cavaliers play’ koji su također najtraženiji posljednjih dana.

Amerikanci najviše googlaju ‘’guy from Bonsia fight’ i ‘who is Dzeko’, a ostatak svijeta prevodi riječ seljak na svoj jezik kako bi dobili bolji uvod u najtraženiji pojam svih vremena.

Analitike Google trenda pokazuju kako će ovaj pojam postati traženiji i pretraživaniji od pojma ‘porn sex videos’ koji drži rekord kao najkonstantniji pretraživani set riječi.