Fudbalska reprezentacija naše zemlje sinoć je pretrpjela još jedan težak poraz. Reprezentacija BiH ovaj put je izgubila od Luksemburga i to sramotnim rezultatom 4-1. Fudbalski savez naše zemlje odlučilo je reagovati i od UEFA-e tražiti da reprezentacije više ne igra protiv tako jakih ekipa.

“Ovo je stvarno sramota šta nam se dešava i toliko nas je stid da ne možemo navijačima u oči pogledati. Stalno gubimo, a u zadnje vrijeme gubimo i protiv onih reprezentacija koje bi barem na papiru trebali pobijediti. Ne znamo šta se tačno dešava, ali mislimo da se UEFA urotila protiv nas. Oni nama daju stalno jake ekipe protiv kojih moramo igrati, a nemamo šanse da ih pobijedimo. Sjetite se samo onih baraža protiv Portugala, a sada su nam još i ovaj preporođeni Luksemburg uvalili u grupu”, rekao je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza BiH.

Iz Fudbalskog saveza BiH poručili su da više neće tolerisati ovakvo ponašanje UEFA-e

“Stvarno nema smisla da nas više stavljaju u grupe sa ovako jakim reprezentacijama i da se mi onda iz kola u kolo samo sramotimo. Mislim da u Evropi ima reprezentacije sa kojima se možemo nositi i sa njima trebamo biti u grupi. Sada ovako na prvu mi padaju na pamet Lihtenštajn i Estonija sa kojima sigurno možemo igrati pa čak i pobijediti. Ova trenutna grupa koju imamo u kvalifikacijama je prejaka za nas i UEFA mora da reaguje nekako. Mi se ovim tempom nikad više nećemo plasirati na neko veliko takmičenje”, dodao je Vico Zeljković.