Nakon debakla protiv moldavskog tima do čijeg imena nismo mogli doći, jer ih nema na Internetu zbog razvijenosti Moldavije, FK Sarajevo se obratilo svojim navijačima. U obraćanju su rekli da navijači ne treba da očajavaju, te da će zasigurno napraviti veliki rezultat u budućnosti i to skorijoj.

“Jeste ovo bio debakl, nema šta. Pokušali smo se izvaditi na loše suđenje, na teoriju zavjere o FIFA-i i UEFA-i, ali navijači ovaj put zaista traže odgovornost. Stoga smo odlučili poslati garantovanu poruku o našem narednom velikom uspjehu. Uzet ćemo sljedeći bajramski turnir sto posto. Nema više opuštanja. Za taj turnir ćemo imati visinske pripreme na Igmanu, a fudbalske pripreme tokom cijelog perioda koji je pred nama. Imat ćemo tri treninga dnevno, a i motivacijski govor organizatora bajramskih turnira Brace Hadžiosmanovića”, rekao je Tarik Trbić, PR kluba.

Na ove navode je reagirao i sam organizator bajramskih turnira u Sarajevu, gospodin Braco Hadžiosmanović: “Mi znamo da je Sarajevo dobar klub. Međutim, ovdje nastupaju također klubovi iz tog ranga kao što su Vrbanjuša, Vratnik, Biser i Hrid. Sarajevo je možda malo prenaglilo sa ovom izjavom, ali mi ćemo ih naravno pozvati i u fer i korektnom, sportskom okruženju se takmičiti. Vidjet ćemo da li će uspjeti, ali se nadamo da hoće, jer su u velikom problemu s navijačima, ali i investitorima. Gledat ćemo mi da to poguramo malo, ipak smo kolege, ali morat će dati sve od sebe.”

Da li će navijači biti zadovoljni urađenim ili ne, ostaje da se vidi.