Nakon izdanja dijaloške emisije “Pošteno” sa Duškom Jurišić, u kojoj su gostovali državni ministar Dragan Mektić i potpredsjendica VSTV Ružica Jukić, Programsko vijeće FTV-a odlučilo je da neprikosnovenu novinarsku autonomiju autorke prebaci u Dramski program.

“Budući da informativni program FTV funkcioniše sam za sebe, i ne treba mu niko, i da pored toga imamo emisiju “Pošteno” koja je dijaloška i politička, a nemamo Dramskog programa, vjerujem da je bolje da nastavimo sa dijaloškom emisijom u dramskom formatu. Ionako je dijalog dramski format, a može se čitati i kao fikcija i kao beletristika. Što štafali”, saopštili su iz Programskog vijeća FTV-a.

Poslije ove odluke, autorka Jurišić nije se oglašavala. Međutim, puštena je glasina da bi, u deficitu političke i izborne volje bošnjačkog naroda, ekipi emisije “Pošteno” mogao da se pridruži i Fahrudin Radončić, koji bi svoju stručnu pomoć mogao dati u likovnom, publicističkom i uređivačkom domenu.

“Trenutno nećemo razmatrati saradnju sa Radončićem, i ne znam odakle Vam uopće ta informacija, ni ko Vam je pustio, ali ko god da – to je jedna notorna neistina, da ne kažem nerazmatrana ponuda. Premda, potvrđujem da postoje indikacije da je Radončić dovoljno puta prisustvovao i u Pošteno i na Federalnoj da bi smo ga komotno mogli zaposliti”, saopštili su iz Programskog vijeća.