Elon Musk i SpaceX razvijaju novi prostetik koji podrazumijeva ugrađivanje bioničkog blendera umjesto želuca kojem se može pristupiti i kroz otvor na stomaku, ali i na klasični način konzumiranja hrane kroz usnu duplju.

‘’Odlučili smo da je odlazak u svemir već dovoljno uznapredovao i da se moramo posvetiti dovođenju svemira nama. Ovime možemo postići ogromne napretke kao ljudska rasa, a ako uspije naša potpuna biološka ugradnja ovog blendera BlendX u ljudski organizam, već za nekoliko generacija imat ćemo uznapredovalu ljudsku rasu koja neće biti ni slična ovoj sada.’’ kaže Elon Musk.

Iz Muskovog tima govore kako je motivacija bila ušteda vremena koje u SpaceX provode jedući: ‘’Mi dnevno provedemo oko 2 sata jedući. To je ogroman gubitak vremena, a ovaj Blender bi omogućio upravo te uštede. Ovako, otvorite poklopac na stomaku, stavite pile unutra, namjestite da se blenda 2 sata i vari, i vi ste uštedjeli sat i 58 minuta, jer cijeli proces uzimanja obroka sada traje samo 2 minute.’’

Blender nudi mogućnosti pohranjivanja hrane, miješanja hrane, varenja hrane od 10 minuta do 3 sata, odgode unosa određenih vitamina, proteina, minerala i sve ostaloga iz rane koju unosite. Blender eliminira smrad iz usta, sprečava krčenje stomaka, a ima i ugrađenu pumpu za vodu koja može da dispenzira dovoljne količine vode tokom dana, tako da ne morate misliti ni na unos vode.