Pop ikona, model, feministkinja i uzor mladih generacija iz Los Angelesa Rihanna počela je da radi na novom albumu koji je planiran za objavu krajem ove godine. Kako Šatro ekskluzivno saznaje od izvora bliskih pjevačici Rihanna odustaje od pjevanja na nekom jeziku koji liči na engleski, ali definitivno nema smisla, te se od ove godine vraća pjevanju koje svi volimo i cijenimo te upotrebi književnog jezika.

Na ovaj revolucionarni korak mlada i uspješna entertejnerica se odlučila nakon što je Udruženje roditelja iz SADa apelovalo da pjevačica počne koristiti ljudskom rodu poznat engleski jezik jer njihova djeca počinju dobivati jako niske ocjene u školi iz tog predmeta, a profesori još uvijek nisu uspjeli da shvate značenje novog jezika.

Ogorčena majka iz Udruženja poručuje: “Rihannin zadatak je da odgaja našu djecu i uči ih engleskom jeziku, oblačenju i plesnim pokretima. Hvala joj što je naučila da twerkaju i kad šta i kako trebaju da obuku kako bi se dovoljno bradavice vidjelo, ali kod korištenja jezika se ne slažemo sa njenim principima. Ja nemam vremena da svom djetetu objašnjavam šta se kako kaže niti da je učim koje knjige može da čita, kao da je trinaesti vijek, ali Rihanna to mora. Na kraju krajeva, mi joj plaćamo vile i automobile.”

Rihanna je izjavila da je generalno “zaboli dupe” šta roditelji misle, ali budući da joj plaćaju lagodan život, nema problem s tim da ponovo pjeva na izvornom engleskom jeziku pjesme poput Only girl ili Unfaithful, ali naglašava da će spotovi biti vulgarniji nego ikad.