Blizu 3.000 učesnika iz 45 zemalja svijeta trčalo je sarajevskim ulicama u okviru Sarajevo Sberbank polumaratona. Nakon što je završen polumaraton, od učesnika i učesnica se očekivalo da sliku medalje koju su dobili zbog završenog polumaratona objave na svojim društvenim mrežama, a u svakom slučaju obavezno na Instagramu.

Ovu ugovornu obavezu nisu ispoštovala dva polumaratonca, te su nakon isteka pola sata od prolaska kroz cilj mladić i djevojka privedeni na ispitivanje u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo zbog grubog kršenja pravila polumaratona.

“Nažalost bili smo primorani da ovakvo drsko ponašanje prijavimo nadležnim organima. Svi naši polumaratonci moraju da potpišu ugovor prije nego što se uključe u trku u kom stoji da će objaviti fotografiju sa heštegom “ovajsmozavršili” najkasnije pola sata nakon što prođu kroz cilj. Momak i djevojka to nisu uradili na vrijeme i mi smo zaista morali da ih pozovemo na odgovornost. Ako je rečeno 3000 PR fotografija i promocije banke onda je to 3000, a ne 2998” – izjavio je za naš portal PR Sarajevo Sberbank polumaratona Enis Blokada.

Polumaraton se odvijao ulicama Maršala Tita, Alipašina, Patriotske lige, Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Fra Failipa Lastrića, Vrbanja, Hiseta, Obala Kulina bana, Bentbaša, dariva, Telali i Mula Mustafe Bašeskije, zbog čega je saobraćaj privremeno bio obustavljen.

“Ma joj ja sam totalno zaboravila da treba postaviti fotku. Znate kako, ja sam trenirala zbog sebe jer mi jako godi i nisam nešto po društvenim mrežama to promovisala pa mi iskreno nije ni palo na pamet da slikam medalju. Nekako sam jedva čekala da odem da odmorim i baš me je šokiralo kad me je policija sa rotacijom zaustavila na putu do kuće. Ja se stvarno izvinjavam, jednostavno sam zaboravila, od sada ću prvo da postavim sliku, pa ću onda da trčim maraton” – izjavila je za naš portal polumaratonka N.E. koja je htjela ostati anonimna.