Na adresu našeg portala prije nekoliko dana stigao je upit od jedne naše vjerne čitateljice da objavimo njeno pismo adresirano na gospodina Mileta Kitića, inače veliku muzičku zvijezdu ovih prostora. Naime, kako ćete i u pismu vidjeti, djevojka je u roku završila studij i pripravnički staž, međutim ne može da pronađe posao, te isti moli da joj omogući gospodin Kitić.

Pismo u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Poštovani gdine Kitiću,

moje ime je Sabina K. imam 24 godine i dolazim iz Busovače (malog mjesta u Bosni i Hercegovini), i tu trenutno živim. Nakon srednje škole roditelji su mi, na jedvie jade, omogućili da dođem u Sarajevo i ovdje studiram. Studij Prava sam završila kao jedna od najboljih studentica na Univerzitetu u Sarajevu, te sam odradila pripravnički staž u  trajanju od godine dana u jednoj advokatskoj kancelariji, također u Sarajevu.

Studij sam završila bez ijedne obnovljene godine i bez da sam ijednom koristila bubicu, đonove ili bilo koji vid nedozvoljene radnje. Često sam gledala kako moje kolege i kolegice, većinom sinovi i kćerke velikih sarajevskih faca, uz pomoć tih istih nedozvoljenih načina polažu ispite koje sam ja sedmicama pošteno spremala. No, nisam nikad cinkarila svoje poznanike jer mislim da je osiguranje uslova u kojima prepisivanje i seksanje sa profesorom za šesticu nije moguće ipak zadatak fakulteta i Univerziteta, a ne jedne studentice. Istovremeno sam mnogo volontirala i honorarno radila za različite nevladine organizacije u Sarajevu kako bih platila rentu i mogla osigurati preživljavanje u velikom gradu. Nakon završenog fakulteta, dobila sam priliku da godinu dana nosim kafe u advokatskoj kancelariji za 300 KM mjesečno i nisam se žalila. Moj zadatak tu je bio da steknem iskustvo, a ne da izvolijevam. Nakon što mi je istekao ugovor iz kancelarije su mi se zahvalili i rekli da trenutno nikog drugog ne zapošljavaju. Od tada do danas sam poslala bezbroj mailova, prijavila se na bezbroj konkursa i pokušala sve samo da osiguram bilo kakav posao. Često sam radila i kao prodavačica u buticima, konobarica, anketirala sam ljude i tako dalje. Svaki od tih poslova sam morala napustiti iz različitih razloga, nekad zbog maltretiranja, nekad zbog mobinga, nekad zbog neplaćanja, a nekad jer bi mi do nosa došlo to što kao diplomirana pravnica sa stvarnim znanjem gledam mamine i tatine sinove bez znanja kako rade u namještenim foteljama bez trunke znoja i truda uloženog u to.

Vama se, gospodine Kitiću, obraćam kao nekome ko je velika zvijezda i ko bi mi, možda htio pomoći. Naime, ponovo tražim honorarni posao i ovaj put sam kriterij spustila do “neću se prostituisati na Stupu” pa Vas želim zamoliti da me uzmete u razmatranje za poziciju rezervnog dupeta u Vašem narednom spotu. Možete ga polijevati bilo čime i lupati mu šamare, samo mi nemojte prikazivati lice.

Kad Amar od onog iz stranke može biti advokat usmjeren ka obligacionom pravu bez da zna šta je ugovor, vala mogu i ja biti rezervno dupe u turbofolkerskom soft porniću.

Još jednom Vam hvala na razmatranju moje ponude.

Za sve dodatne informacije i upite stojim Vam na raspolaganju.

Lijep pozdrav,

Sabina K.”