Marko Tucaković, student iz Brčkog, prenio je redakciji Šatro info kako je desna slušalica njegovih in-ear plugova najavila potpuni prestanak rada do kraja dolazeće sedmice. Otkazivanje preostale, lijeve slušalice očekuje se negdje između sredine avgusta ove godine i jula sledeće.

Kako saznajemo od Tucakovića lično, slušalice marke Sony kupljene su prije nepunih pet mjeseci po cijeni od 23,40KM u neimenovanoj prodavnici elektronske opreme, bez garancije, mikrofona i originalnog pakovanja.

“Sasvim je očekivano da desna slušalica prva otkaže poslušnost. Lijeva je sluška ipak uvijek malo stabilnija, nije li tako?” obrazložio je Tucaković pripremajući se za nekoliko dana agonije u kojim će morati mrdati džekom kako bi još malo slušao muziku u stereo postavkama.

Podsjećamo, stručnjaci sa Tehnološkog Univerziteta u Beču zaključili su u nedavno objavljenoj studiji da je trajanje para slušalica direktno proporcionalno njihovoj cijeni, a obrnuto proporcionalno broju čvorova u koje se slušalice smotaju kada ih korisnik ubaci u džep.

U trenutku zaključivanja ovog teksta nije bilo jasno hoće li Tucaković pristati na korištenje slušalica i kada budu radile na pola kapaciteta.