Na inauguraciji Donalda Trumpa, njegova supruga Melania Trump je donijela poklon svojoj prethodnici, prvoj dami Sjedinjenih Američkih Država Michelle Obama.

Kako je poznato da ni jedna bombonjera nije otišla kao poklon samo jednom, istraživački tim našeg portala donosi ekskluzivne informacije o porijeklu bombonjere poklonjene na inauguraciji.

Naime, kako navode naši izvori, bombonjera je svoj put započela još 2010. godine kada je Theresa May slavila svoj izbor za Ministricu žena i jednakosti u Vladi Velike Britanije. Tada je žena Davida Camerona, prethodnog Premijera Velike Britanije na naselje u kancelariju donijela bombonjeru marke Ulker, a koja je, nepotvrđeni izvori govore, dobijena od supruge Predsjednika Republike Turske Emine Erdogan.

Theresa je ostavila bombonjeru u vitrinu u kancelariji, te je u oficijelnoj posjeti u toku kampanje za predsjednika/cu Sjedinjenih Američkih Država, odnijela tu bombonjeru i poklonila je Melanii Trump.

Odakle je Gospođa Erdogan dobila bombonjeru, nismo saznali, ali se nadamo da će male Sasha i Malia dohakati ovoj bombonjeri, kad je već promakla velikom broju djece kroz čije kuće je prošla.

Djeca koja nisu uspjela pojesti bombonjeru su: Ivanka, Tiffany, Eric, Donald, Barron, Ivan Reginald Ian, Florence Rose Endellion, Arthur Elwen, Nancy Gwen, Ahmet Burak, Sümeyye, Bilal, Esra.