Dnevni avaz je u velikom sedmodnevnom istraživanju profesija prisutnih u Bosni i Hercegovini izabrao “fešn bloganje” za najperspektivnije i najbolje zanimanje u BiH nakon zanimanja “babin sin” i “dobro se udala”.

U posljednjih nekoliko godina na Balkanu je primjetan rast broja fešn i bjuti blogova i vlogova čiji vlasnici ne samo da imaju veliki utjecaj na oblačenje i šminkanje balkanske populacije, već i jako lijepo zarađuju od svog posla.

“Ja sam ovo pokrenula još u srednjoj školi jer sam onako ful bila u tom bjuti i fešn svijetu, pronašla sam se tu, a prije toga sam pisala blogove za školu i onako i to mi je dobro išlo. Naravno prvih nekoliko mjeseci nemate vi mnogo klikova niti utjecaja, ali onda vam krenu sponzori nuditi kojekakve krpice da promovišete na vašem blogu i na kanalu i onda vi to radite i sve srednjoškolke to kupe i svi tako radimo na kreiranju naše individualnosti. Baš je inspirativno i onako ful kul” – izjavila je Jovannah za naš portal.

Kako iz Dnevnog avaza navode, ova profesija je proglašena za najbolju zbog toga što se može obavljati bez radnog vremena iz privatnosti vlastitog doma, zdravstveno i penziono sami sebi uplaćujete, imate godišnjeg koliko god želite, promovišete šta god želite, objavljujete objave na društvenim mrežama što biste svakako radili i ne morate da se pravdate šefu zbog toga što ste uzeli bolovanje ili rodili dijete.