Miroljubivi hrvatski branitelj, borac protiv antifašističkog komunističkog naslijeđa kod Hrvata, danas je u Splitu došao u sukob s bistom Rade Končara, nekadašnjim sekretarom još nekadašnje Komunističke Partije Hrvatske. U pokušaju obrane hrvatskog identiteta u Splitu, katoličanstva i svetosti hrvatske zemlje, isprovociran pogledima koje je bista Rade Končara upućivala, branitelj je nasrnuo na bistu psujući Tita i partiju, a bista je od siline udarca pomjerena s mjesta, da bi potom pala nazad na napadača.

Branitelj je u šoku uspio izvući nogu ispod biste i ostao je nepomičan ležati na zemlji, a tijekom sukoba spala mu je i krunica, što vidi kao prljavi komunistički pokušaj da se Hrvati opet liše svoje vjere.

“Užasno je šta se dešava s ovim partizančinama, komunjarama, prokletim socijalistima. Sve ove godine opresije su bile teške, ali računati da će me bista Rade Končara pokušati ubiti, to je već prešlo sve granice.” iz bolnice svjedoči povrijeđeni branitelj

Branitelj kaže kako će pokrenuti i pokret borbe protiv svih bivših komunjara i partizana koji danas imaju svoje biste u Hrvatskoj kako se ove situacije ne bi više ponavljale.

“Pa ja ne smijem više poslati dijete u školu, zamislite da ga napadne bista nekog partizana. Da ga tako provocira kao mene.” dodaje branitelj

Neki špekuliraju da je bista zapravo prva napala branitelja nakon što je ovaj prošao pored nje noseći jogurt koji se nije mogao kupiti u Jugoslaviji, čime je bista bila isprovocirana i primorana napasti.

Bistu Rade Končara pozvali su u berlinski ogranak poznate antifašističke organizacije AntiFa, jer kako kažu, i mrtav ima veća muda od pola njihovih članova.